Magda Cnudde, Danni Heylen, Jef Demedts, Bob Snijers, Michael Buyle | Het kwartet

17 januari 2021

Cissy Robson, Wilfred Bond en Reggie Page, drie gewezen operasterren en ex-collega’s, brengen in een rustoord in het Engelse Kent hun levensavond door. Alle drie slijten ze er hun dagen op hun eigen manier. 

Hun rustige leventje wordt ieder jaar enigszins verstoord wanneer 10 oktober eraan komt. Op die dag, de verjaardag van componist Giuseppe Verdi, is het namelijk de gewoonte dat de residenten van het rusthuis, de Grote Maestro herdenken met een concert. Zo trachten ze ook de nodige fondsen te vergaren om de financiële nood waarin het home verkeert te lenigen. En telkens rijst dan weer de prangende vraag wat ze gaan opvoeren. Dit jaar komen ze er echter niet direct uit.

Maar dan, als door de theatergoden gezonden, doet in ware diva-stijl een nieuwe bewoonster haar intrede: Jean Horton. Vele jaren geleden stond ze samen met de drie anderen op de planken in een memorabele opvoering van Verdi’s ‘Rigoletto’. Zou dit niet wat zijn voor de tiende oktober? Uiteraard. Maar… Reggie blijkt allerminst opgezet met de komst van Jean. Ooit waren ze een echtpaar, maar hun huwelijksbootje liep binnen de kortste keren op de klippen. Bovendien is Jean haar diva-streken inderdaad nog altijd niet verleerd en weigert ze pertinent ook maar één noot te zingen. De harmonie binnen het viertal is dus ver te zoeken. Toch zal Verdi zijn hulde ook dit jaar niet mislopen. 

Muziektheater

ZO | 17.01.21
14u30
De Stringe
€ 15 - € 14 - € 12

m.m.v. Ferm Anzegem & Landelijke Gilde Anzegem

www.courenjardin.be
tickets via 056 68 82 50 of cultuur@anzegem.be