ZA 07.10.23 | De Flandriens | De popklassiekers

07 oktober 2023

De Flandriens gaan opnieuw aan de slag met Belgisch muzikaal erfgoed. Ze hertalen Belgische popklassiekers (EN - FR) naar het Nederlands. Dit ‘hertalen’ mag je breed interpreteren als ‘er bestaan geen heilige huisjes’.

Koppig en eigenzinnig … als echte Flandriens. Zowel teksten als muziek worden aangepakt en binnenste buiten gekeerd om er een heel eigen hedendaagse draai aan te geven. Daarbij blijft geen genre of decennium onberoerd, van disco tot new wave, van dance tot chanson, van The Pebbles tot Stromae en zowat alles er tussenin.

 In een vorige editie passeerden reeds heel wat klassiekers de revue, en met deze vernieuwde bezetting gaan ze nu helemaal tot aan het gaatje. Zo werkt dat als je een stomende 7-koppige liveband bent met maar liefst vijf zangers in de rangen. En waarvan de muzikanten elk afzonderlijk een flink stuk Belgische popgeschiedenis schreven, zowel solo als met o.a. The Radio’s, K’s Choice, Luna Twist, Toy, Axelle Red, Clement Peerens, The Scabs, dB & The Groove Quartet, Riguelle & Hautekiet.

Een avond gevuld met Belpop zoals u ‘m nog niet eerder hoorde.

Met:

Ronny Mosuse - zang, bas 

Gert Bettens - zang, gitaren, mondharmonica, percussie 

Mira Bertels - zang, percussie 

Dirk Blanchart - zang, gitaren, synths, MD

Wigbert Van Lierde - zang, gitaren, mondharmonica 

Jan Hautekiet - keyboards, synths 

Marc Bonne - drums, percussie

Muziek

ZA | 07.10.23 | 20u
De Stringe

€20 - €18 (abo)
€19 (55+) - €11 (-26)

tickets via https://reservaties.anzegem.be / Hulp nodig? Bel naar 056 68 82 50

m.m.v. OC D'Hiefte & POL-team Basisschool Het Bollebos