Op woensdag 1 juli opende het nieuwe zwembad Aquandé eindelijk de deuren. We nemen tal van veiligheidsmaatregelen om het zwembadbezoek veilig te laten verlopen in coronatijden. Zo kunnen we maar een beperkt aantal bezoekers in het zwembad toelaten. Je zal dus op voorhand een plaatsje moeten reserveren.

We hadden ons de opening van het nieuwe zwembad anders voorgesteld. De feestelijke opening stond gepland op 3 april, maar corona gooide hierbij roet in het eten. Het zwembad mag eindelijk open, maar er zijn strikte veiligheidsmaatregelen van kracht. We zullen maximum 30 zwemmers tegelijk toelaten. De nadruk ligt op baantjeszwemmen. Een zwembeurt duurt anderhalf uur, inclusief omkleden. Tussen elke zwembeurt voorzien we 30 minuten waarbij we alles schoonmaken.

Reserveren

Een zwembeurt reserveren kan hier en gebeurt in twee stappen. Eerst reserveer je het moment waarop je wil komen zwemmen, daarna kan je online meteen een ticket kopen. Druk jouw ticket op voorhand af of zet het op je smartphone voor een vlot verloop als je aankomt in het zwembad. Momenteel verkopen we geen abonnementen, aangezien we voorlopig met gereserveerde zwembeurten moeten werken.

Zwemlessen

Zwemlessen organiseren is niet evident, rekening houdend met de coronamaatregelen. We willen goede zwemlessen aanbieden, op een veilige manier. Daarom starten we pas met onze zwemlessen en watergewenning na de zomervakantie. Je vindt meer info over onze zwemlessen op www.aquande.be.

Schoolzwemmen

Met dit nieuwe zwembad willen we onze scholieren de kans geven op schoolzwemmen. Daar was nood aan, aangezien het zwembad van Deerlijk enkele jaren geleden de deuren moest sluiten en Zwevegem een kleiner zwembad heeft gebouwd. Verenigingen en recreatieve zwemmers zijn uiteraard welkom buiten de schooluren.

Cafetaria

Aquandé heeft een cafetaria. De cafetaria gaat samen met het zwembad open. Ook daar volgen we de veiligheidsvoorschriften.

Vacatures
Uitbater FARYS is nog op zoek naar één redder om het team te vervolledigen en naar redders die via een flexibele inzet op oproepbasis willen bijspringen afhankelijk van hun beschikbaarheid. Geïnteresseerde kandidaten kunnen solliciteren via https://jobs.farys.be.