Begeleiders Buitenschoolse Kinderopvang

Gepubliceerd op Vrijdag 14 oktober 2022

 Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken en heb je een hart voor jonge kindjes?

 Omring je hen met de beste zorgen en heb je oog voor hun talenten?

 Wil je graag je steentje bijdragen als vrijwilliger?

Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken!

Wat mag jij verwachten van dit vrijwilligerswerk?

Aangezien onze kinderclubs verspreid liggen over Anzegem, is de kans groot dat je dichtbij huis aan de slag kan gaan als vrijwilliger.

Als vrijwilliger kan je meehelpen met volgende taken:

 • Je biedt ondersteuning aan onze kinderbegeleiders  bij diverse pedagogische activiteiten met de kinderen. Of je geeft, samen met de collega vrijwilligers, wijkwerkers en andere medewerkers vorm aan de werking van een kinderclub.

  Daarbij kies je zelf welke taken jou het beste liggen én waar jij in uitblinkt! Een greep uit de mogelijkheden: zingen/dansen met de kindjes, boekjes voorlezen, ontdekken van de zintuigen en de wereld, samen knutselen… Hierbij kan je zelf ook een creatieve invulling geven aan diverse interactieve activiteiten
 • Daarnaast kan je meehelpen bij eetmomenten of toezicht houden bij huiswerkmomenten
 • Samen met de kinderbegeleiders kan je ook ingeschakeld worden in het verzorgen van de kindjes.

Kortom: je vormt een échte meerwaarde voor onze kinderopvang en je kan de collega’s bij heel wat taken ondersteunen. We kijken naar je eigen talenten en interesses en zetten hier maximaal op in!

Wat verwachten wij van jou?

 • Je werkt heel graag met én voor kinderen.
 • Je hebt een enthousiaste persoonlijkheid en werkt graag samen in een team.
 • Daarnaast kan je een bewijs van goed gedrag en zeden voorleggen (model 2 strafregister).
 • Tot slot heb je heel veel zin en energie om als vrijwilliger aan de slag te gaan

Waarvoor staan we?

BKO Anzegem is een gemeentelijke dienst met een visie op pedagogie, waarin “het kind” centraal staat. Je komt terecht in een betekenisvolle omgeving waar je écht het verschil kan maken voor de kinderen en de collega's. 

Aanbod

 • Je wordt vergoed volgens het vrijwilligerstatuut: een forfaitaire onkostenvergoeding van 14 euro per opvangmoment van 2 uren. Daarnaast kan ook een kilometervergoeding gevorderd worden voor de verplaatsingen die gemaakt worden in het kader van deze activiteit.
 • Daarnaast kies je, in overleg met de coördinatoren, zelf jouw uren en dagen. BKO Anzegem werkt voor en na schooltijd, op woensdagmiddag, tijdens vakantie- en schoolvrije dagen.
 • Je bent verzekerd.

Interesse?

Heb je interesse in ons vrijwilligerswerk? Contacteer ons dan snel via: kinderopvang@anzegem.be of personeelsdienst@anzegem.be