Doe mee met het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen!

Gepubliceerd op woensdag 28 februari 2024
21 maart 202431 oktober 2024
Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 loopt het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Tegelwippen? Dat is het uitbreken van verhardingen (bv. tegels maar ook andere) en het aanplanten van groen in de plaats. 

Iedereen kan meedoen door tegels uit te breken in zijn voor-, achter- of geveltuin of op het terrein van je bedrijf. Vanaf 21 maart staat de tegelteller open op de website www.vk-tegelwippen.be , daar vind je ook meer tips en inspiratie.

Op www.vk-tegelwippen.be kan je vanaf 21 maart je ontharding invoeren, iedere maand maak je ook kans op een prijs.

WAAROM TEGELWIPPEN?

Meer bloemen, bomen en geveltuinen maken Anzegem meer klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook veel mooier! 

PROJECT TEGELTUINTJES

Anzegem zet al een tijdje in op meer kwaliteitsvol groen met het project ‘tegeltuintjes’. Inwoners die tegels op openbaar domein willen vervangen, kunnen dat via de gemeente aanvragen, de dienst openbare werken zorgt dan voor de ontharding.

Meer informatie of aanvragen kan via www.anzegem.be/tegeltuin.

 

KLIMAATFONDS

Wie samen met enkele buren bv. de voortuinen wil ontharden, kan beroep doen op het lokaal klimaatfonds en een project indienen dat financieel ondersteund kan worden, meer info op: https://www.anzegem.be/nieuws/heb-jij-ideeen-om-de-klimaatverandering-tegen-te-gaan of www.leiedal.be/klimaatfonds