Glasbol opgefleurd

Gepubliceerd op Donderdag 02 mei 2024

Uit onderzoek blijkt dat vuil bijkomend vuil aan trekt. Bovendien blijken glasbollen en textielcontainers soms trekpleisters te zijn voor sluikstorters. Daar willen we samen met Imog verandering in brengen. Beginnen deden we met het opfleuren van de glasbol- en textielcontainersite op de parking in de Roterijstraat.

 

Het project, dat financieel ondersteund wordt door Mooimakers, startte al in 2023 met een brief aan de buurtbewoners. Daarin werd gevraagd of men ideeën had voor deze opfleuring. Daarnaast zorgde Imog ervoor dat er een vrijwillige glasbolmeter werd aangesteld en pakten we de groenzone vlak naast de glasbol aan, zodat er niet meer geparkeerd kan worden op het gras en er zo minder zwerfvuil in het gras terechtkomt.

 

Op deze groenzone plantten we ook een nieuwe boom. Onder de containers kwam er een grasgroene ondergrond, zodat de bezoekers aangemoedigd worden om de glasbolsite proper achter te laten. Tot slot werd de glasbol half in het wit en half in het groen geschilderd om gebruikers beter het verschil tussen gekleurd en doorzichtig glas te tonen. Er werden ook nog stickers gekleefd.

 

Met deze opfleuring hopen we dat gebruikers meer respect tonen voor deze plaats en de site netjes blijven houden. Hierop zullen er metingen uitgevoerd worden. 

 

Anzegem en Imog doen daarnaast nog veel inspanningen om de gemeente proper en net te houden. Het netheidsteam van onze Technische Dienst is wekelijks onderweg om vuilnisbakken te legen, zwerfvuil en sluikstort op te ruimen. Als gemeente kunnen we ook rekenen op een sterke groep vrijwillige Mooimakers en jaarlijks steken heel wat scholen en verenigingen de handen uit de mouwen tijdens zwerfvuilacties.