Op de foto voor je eID

Gepubliceerd op Dinsdag 27 november 2018

5 tips voor een goede foto

De foto moet recent zijn (maximum 6 maanden oud) en de achtergrond licht, effen en zonder schaduw. Voor een succesvolle gezichtsherkenning moet je recht in de camera kijken, met een neutrale gezichtsuitdrukking en een gesloten mond. Het gezicht moet volledig zichtbaar zijn, zonder accessoires behalve om medische of godsdienstige redenen. De ogen, de kin en de gezichtsomtrek moeten altijd zichtbaar zijn.

Het belang van een goede foto

Het is belangrijk om een goede pasfoto aan te bieden als je naar het gemeentehuis gaat voor een nieuwe identiteitskaart. Een foute foto kan geweigerd worden. De criteria worden strenger zodat die nu gelijk zijn aan die voor internationale paspoorten.  Een goede pasfoto is van groot belang om douanecontroles vlot te laten verlopen.

Waarom is het zo belangrijk dat een foto voldoet aan deze normen?

Indien we een foto aanvaarden die niet ICAO-conform is, kan de persoon in kwestie problemen ondervinden bij het overschrijden van grensposten. Deze worden meer en meer uitgerust met e-gates (automatische poorten die werken op basis van gezichtsherkenning). In de ernstigste gevallen van niet-conformiteit kunnen wij niet uitsluiten dat je geconfronteerd zal worden met meer doorgedreven controles aan de grensposten van bepaalde landen.

 

meer_info