Versterking tijdens de schoolspits

Gepubliceerd op Donderdag 11 april 2024

Vanaf maandag 15 april zullen er op lijn 851 touringcars meerijden. Deze cars volgen tijdens de drukste ritten in de schoolspits de bussen van de Lijn. Ze rijden op dezelfde routes en stoppen aan dezelfde haltes. Dit om de grote drukte op de schoollijn mee te helpen opvangen.

Waar en wanneer rijden deze touringcars?

 

Lijn 851


Rit 64: Startplaats Waregem Station – Bestemming Kooigem
Startuur: 12u15 – einduur: 13u21
Versterking op woensdag

 

Rit 106: Startplaats Waregem Station – Bestemming Kooigem
Startuur: 16u17 – einduur: 17u30
Versterking op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

 

Rit 27: Startplaats Kooigem Klein Molentje – Bestemming Waregem
Startuur: 6u43 – einduur: 8u
Versterking op elke weekdag

 

Waarom is dit nodig?

De afgelopen weken was het erg druk op bepaalde schoolritten. En daarom kreeg De Lijn meldingen.  

Daarom onderzochten ze wat er aan de hand was. Ze stuurden het aanbod bij, legden extra ritten in, zetten grotere bussen in, … Kortom: ze monitorden, luisterden en deden er alles aan om aan de vragen en noden tegemoet te komen.

Maar dat lukte niet óveral. Daarom stelde de Vlaamse minister van Mobiliteit extra budget ter beschikking om touringcars in te zetten. Deze rijden vanaf maandag 15 april 2024 (dat is de maandag na de paasvakantie) tot aan het einde van het schooljaar versterkingsritten. 

 

Hoe werkt dat, reizen met een touringcar?

De touringcars volgens de schoolbussen, zo goed als het verkeer dat toelaat. Het is de bedoeling dat ze zo veel mogelijk als duo rijden. Mochten ze toch gescheiden raken, kan je ze steeds herkennen aan de papieren met het logo van De Lijn, het lijnnummer en de bestemming van de rit. Deze hangen op de voor-, zij- en achterruiten.

Enkel wanneer het te druk is op de voertuigen van De Lijn, mag je opstappen op een touringcar. Dat doe je achteraan. Ook hebben de touringcars géén halteknop, daarom stoppen ze (verplicht) aan elke halte. Geen zorgen, ze rijden je halte dus niet voorbij.

 

Geldig vervoerbewijs

Op de touringcars zijn geen scanners, betaalterminals of ontwaarders aanwezig. Maar je hebt alsnog een geldig vervoerbewijs nodig! Neem dus zeker je abonnement mee of koop een ticket via de app of sms.