Oversteekbegeleiders (m/v/x)

Gepubliceerd op Vrijdag 21 oktober 2022

FUNCTIE

Voor het gemeentebestuur Anzegem is verkeersveiligheid een topprioriteit en de omgevingen van de diverse Anzegemse scholen genieten dan ook onze bijzondere aandacht. Zo zet het gemeentebestuur van Anzegem dagelijks, ter hoogte van elke schoolpoort, enkele gemachtigde opzichters in om er de oversteekbegeleiding te verzorgen.

We zijn momenteel op zoek naar een oversteekbegeleider die de kinderen veilig kan oversteken aan :

- de oversteekplaats ter hoogte van de Hoekstraat (N36) te Vichte (in duo);

- de oversteekplaats ter hoogte van het zwembad Aquandé (N36).

Als gemachtigd opzichter word je, na het doorlopen van een korte en gratis opleiding, aangesteld door het gemeentebestuur en ontvang je een machtiging van de burgemeester waarbij je de toelating krijgt om als gemachtigd opzichter op het grondgebied van de gemeente Anzegem te mogen optreden.

De oversteekbegeleiding wordt door de gemeente ‘s ochtend en/of ‘s middags verzorgd, dit enkel op schooldagen. Er wordt samen met jou afgestemd op welke oversteekplaats, dag en tijdstip(pen) je ingeschakeld kan of wil worden. Gewoonlijk dient er oversteekbegeleiding te gebeuren tussen 07u30 en 08u30. 

TAKEN

  • Je begeleidt kinderen, scholieren, personen met een handicap of bejaarden individueel of in groep bij het oversteken.
  • Je geeft de nodige aanwijzingen aan andere weggebruikers of legt het verkeer stil, maar mag het verkeer niet regelen.
  • Je gebruikt het reflecterend stopbordje C3, je draagt de driekleuren armband met de naam van de gemeente erop om de linkerarm en een fluojas (wordt ter beschikking gesteld).
  • Je vervult een heel belangrijke rol voor de veiligheid in de schoolomgeving en op de schoolroutes.
  • Je geeft veel jonge fietsers en voetgangers een kans om veilig en zelfstandig naar school te gaan.
  • Je volgt het vereiste opleidingstraject (c.a. 1 halve dag). Indien je reeds deze opleiding hebt gevolgd, dan dien je dit niet opnieuw te volgen.

AANBOD

Het gemeentebestuur biedt een forfaitaire onkostenvergoeding binnen het vrijwilligersstatuut aan van 5 euro per oversteekmoment van ca. 0,5 u.

INTERESSE?

Heb je interesse of bijkomende vragen? Bezorg ons dan je inschrijvingsformulier en dan nodigen we je graag uit voor een eerste kennismaking. 

Het inschrijvingsformulier kan je bezorgen per e-mail aan personeelsdienst@anzegem.be of afgeven in het hoofdgemeentehuis te Anzegem, De Vierschaar 1.

Meer info