Update werken Waregemstraat

Gepubliceerd op Vrijdag 18 augustus 2023

Riopact en Aquafin startten op 24 oktober 2022  met het aanleggen van een nieuwe gescheiden riolering in de Waregemstraat. Samen met de provincie West-Vlaanderen maken we gebruik van deze projecten om meteen ook de weg heraan te leggen én vooral om betere fietspaden te voorzien.

UPDATE 23/05/2024

De vierde fase van de werken is ingegaan. Deze fase situeert zich tussen aansluiting Waregemstraat-Wijnsbergstraat en de aansluiting Vichtseweg-Mosschaardstraat. 

Dit betekent dat er geen doorgaand verkeer meer mogelijk zal zijn in de Wijnsbergstraat, Beekstraat, Knokstraat en Mosschaardstraat. 

 

Hoofdomleiding voor doorgaand verkeer

Tijdens de werken wordt doorgaand verkeer tussen Waregem en Vichte omgeleid langs de Oudenaardestraat, de Vichtsesteenweg en de Grote Leiestraat (N382). 

Aansluitend op de Grote Leiestraat kan men dan via de Expresweg, Henri Lebbestraat en de Industrielaan of de Vichtseweg naar het Bedrijvenpark Waregem Zuid.

 

Omleiding plaatselijk verkeer (auto's)

Het plaatselijk verkeer wordt omgeleid via Elstweg - Brandgatstraat richting Ingooigemstraat en de Elsdreef (in beide richtingen). 

In de Ingooigemstraat wordt gewerkt met verkeerslichten om het dwarsend verkeer te regelen. 

--> in tegenstelling tot wat er in de bewonersbrief van 15 mei stond, wordt er dus GEEN eenrichtingsverkeer ingevoerd.

 

plan omleiding waregemstraat
Omleiding voor fietsers

Fietsers kunnen wel nog steeds gebruik maken van de aansluiting Mosschaardstraat-Vichtseweg. Deze omleiding zal ook aangeduid staan.

Om de Waregemstraat te bereiken moeten fietsers rijden via: Mosschaardstraat - Knokstraat - Molendreef - Cardijnstraat - Lieven Bauwensstraat of Domien Veysstraat - Waregemstraat. 

waregemstraat plan fietsers omleiding
Andere verkeersmaatregelen

De Wijnsbergstraat wordt een doodlopende straat (doordat men aan het werken is aan de aansluiting met de Waregemstraat). Tweerichtingsverkeer is daar opnieuw mogelijk.

De Beekstraat-Knokstraat-Mosschaardstraat zijn enkel te bereiken via de N36 (Harelbekestraat) en worden doodlopende straten. Tweerichtingsverkeer is daar opnieuw mogelijk.