Het afvalwater van de woningen in de Schaagstraat en Rijkestraat loopt momenteel nog in de nabijgelegen waterlopen. Daarom zullen we samen met Riopact en Aquafin een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. Zo wordt het afvalwater aangesloten en gezuiverd op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Anzegem. Gelijktijdig met de rioleringswerken wordt de straat volledig heraangelegd. In de Schaagstraat voorzien we ook een fietspad.
- De straatkolken zijn geplaatst. Deze worden in de week van 7/10 aangesloten
- Er worden nog een aantal huisaansluitingen uitgevoerd.
- De grachten worden verder uitgegraven.
In de week van 21 oktober wordt normaal slibvorm voorzien in de eerste fase – halverwege november wordt de onderlaag asfalt voorzien.
In deel twee van fase één (Walskerkestraat tot Diepgrondstraat) worden de eerste rioleringen gelegd. Deze rioleringen worden ook op het kruispunt Rijkestraat/Schaagstraat aangelegd en daardoor moeten de bewoners die in de Rijkstraat wonen via de Groenstraat en speciaal aangelegde rijplaten hun woning bereiken.
Fase 1 Walskerkestraat-Diepgrondstraat (groene kleur op plan)
17-06-24 tot eind december 2024
aanleg riolering, huisaansluitingen, wegenis en fietspaden
Fase 2: Diepgrondstraat – Koekuitweg (rode kleur op plan)
oktober 2024 tot 1ste helft april 2025
aanleg riolering, huisaansluitingen, wegenis en fietspaden
Fase 3: Vichtsesteenweg – Koekuitweg (blauwe kleur op plan)
februari 2025 tot 1ste helft juli 2025
aanleg riolering, huisaansluitingen, wegenis en fietspaden
Fase 4: Rijkestraat (roze kleur op plan)
november 2024 tot 1ste helft februari 2025
aanleg riolering, huisaansluitingen en wegenis
Fase 5: Brabantstraat – Schaagstraat (zwarte kleur op plan)
mei 2025 tot 2de helft september 2025
aanleg riolering, huisaansluitingen en wegenis
Fase 6: Schaagstraat - Walskerkestraat (paarse kleur op plan)
juni 2025 tot 2de helft oktober 2025
aanleg riolering, huisaansluitingen en wegenis
Fase 7: Brabantstraat – Schaagstraat (felblauwe kleur op plan)
augustus 2025 tot 2de helft december 2025
aanleg riolering, huisaansluitingen en wegenis
De fietsers worden in beide richtingen omgeleid via Vichtsesteenweg, Tempeliersstraat, wegeling tussen Tempeliersstraat en Kleine Leiestraat, Kleine Leiestraat, Walskerkestraat, nieuw fietspad naar Waregem, Industrielaan (Waregem).
Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via Vichtsesteenweg, rotonde Kruisweg, Grote Leiestraat en Industrielaan (in beide richtingen).
De straat wordt geleidelijk opgebroken. Eerst verwijdert de aannemer de wegenis en daarna graaft hij over korte afstand een sleuf voor de rioolbuis. Zodra de buis in de grond ligt, wordt de sleuf aangevuld en afgedekt met steenslag. Daar kan je met de wagen voorzichtig over rijden. Matig jouw snelheid, het blijft een werf.
Plaatselijk verkeer is mogelijk
Tijdens de werken is plaatselijk verkeer beperkt mogelijk. Tijdens de werkuren (van 7u tot 16u30) zal dit op bepaalde momenten sterke hinder ondervinden. Af en toe kan je met de auto niet tot bij je oprit of garage: bv. als de sleuven voor de rioolbuizen worden gegraven, klinkers worden geplaatst of asfalt gelegd. De aannemer laat je dit op voorhand weten. Hij zal je vragen om je wagen tijdig te verplaatsen. Te voet geraak je altijd bij je woning.
Onze Technische Dienst zal de restafvalzakken, het papier & karton en de PMD-zakken huis-aan-huis ophalen en naar een verzamelpunt brengen.
Opgelet: dit doen ze enkel voor de huizen die in de fase liggen waarin ze dan aan het werken zijn en waar de straat is opengebroken. Ze nemen ook het afval mee van de huizen van de straten die ingesloten zijn door een fase. Het afval moet TWEE avonden voordien buiten gezet worden.
concreet: Van wie wordt het huisvuil opgehaald?
Fase 1
Schaagstraat: stuk tussen Walskerkestraat en Diepgrondstraat + Rijkestraat en Diepgrondstraat
Fase 2
Schaagstraat: stuk tussen Diepgrondstraat en Koekuitweg + Koekuitweg en Diepgrondstraat
Fase 3
Schaagstraat: stuk tussen Vichtsesteenweg en Koekuitweg + Koekuitweg
Fase 4
Rijkestraat
Fase 6
Schaagstraat: stuk tussen Walskerkestraat en Brabantstraat
In tegenstelling tot wat er eerder gecommuniceerd werd, moeten de tuinafvalbakken (TAB) door de bewoners zelf naar een ophaalpunt gebracht worden. Dit ophaalpunt kan wijzigen per fase en wordt gecommuniceerd naar de betrokken inwoners.
Snel op de hoogte?
Soms is het nodig dat we snel op de bal kunnen spelen. Bij belangrijke wijzigingen versturen we een bewonersbrief, maar het kan ook handig zijn om de inwoners per e-mail te verwittigen. Wie dat wenst, kan hier zijn e-mailadres achterlaten.