Sint-Arnolduspark

Het Sint-Arnolduspark werd eind 19de eeuw aangelegd in opdracht van Vital Moreels. De 19de eeuw wordt gekenmerkt door de opkomst van de devotie. In de loop van die eeuw doen zich tal van genezingen en mirakels voor, ook in Tiegem. De opbloei van de bedevaartsplaats met bron in de 19de eeuw, is te danken aan een aantal miraculeuze genezingen. Velen geloofden dat het water van de bron geneeskrachtige eigenschappen bezit, met dank aan Sint-Arnoldus! Er werd een kapel gebouwd en er kwamen kunstmatige rotsen, vijvers, fonteinen, wandelpaden en een ligweide. Vooral de rotspartijen in cementrustiek, een typisch Belgisch verschijnsel, zijn de moeite waard.

Nu is het domein vooral een recreatiedomein waar natuurschoon, spelen en ravotten de belangrijkste troeven zijn. Wandelaars en natuurliefhebbers komen er zeker aan hun trekken. Er is een speeltuin voor de kinderen. Liefhebbers van streekproducten kunnen ook gebruik maken van een speciale picknickkast, waarbij je kan kiezen tussen verschillende formules. Het is noodzakelijk om op voorhand je picknick te reserveren. Meer info op www.picknickkast.be.

De cafetaria en Warande worden momenteel mee opgenomen in een lange termijn investeringsplan en zijn niet reserveerbaar.

Het is niet meer mogelijk om reservaties te maken voor het Bronnenhuis en de Boomklever.

Toegankelijkheidsregeling goedgekeurd door Agentschap Natuur en Bos:  Toegankelijkheidsregeling Domein Sint-Arnoldus - Kaart toegankelijkheidsregeling Domein Sint-Arnoldus

Meer info?